Tratamentul cu laser înlătură impuritățile de la suprafața pielii și celulele moarte, încurajând refacerea și regenerarea pielii, redându-i aspectul omogen natural, prin succesiuni de ședințe de tratament, și sunt eliminate cicatricile, urmele lăsate de vergeturi și petele.
Cum se formează vergeturile? Corpul uman este protejat de piele, ce are în structura sa trei straturi principale: epidermul (la exterior), dermul (la mijloc) și țesutul subcutanat (cel mai adânc).
Vergeturile sunt cicatrice de formă liniară rămase în urma rupturilor fibrelor elastice ale dermului și a reducerii colagenului, ca rezultat al creșterii în greutate, de obicei, în locuri unde corpul depozitează grăsimea: abdomen, sâni, brațe, pulpe și fese, putând să apară în orice moment al vieții, neținând cont de sex și de vârstă, din cauze precum: obezitatea, pubertatea, diabetul, pierderile sau creșterile bruște în greutate sau graviditatea.
Se cunosc două tipuri de vergeturi: cele roșiatice (nou-aparute), care apar primele și au șanse să dispară, și cele mature, de culoare albă, care sunt permanente.
Pe măsură ce dermul se întinde, stratul superior al pielii, epidermul, se întinde și el, devenind translucid, astfel încât permite evidențierea urmelor roșii-purpurii ce s-au format în interiorul pielii. După vindecarea acestor leziuni, rămân cicatrici cu câteva nuanțe mai deschise decât culoarea naturală a pielii dvs. Refacerea țesutului poate duce la depigmentare, printr-o producție scăzută de melanină și celule melanocite (celule pigmentare), astfel, apar vergeturile mature de culoare albă-sidefie.
În zonele afectate de vergeturi, tegumentele sunt foarte subțiri, fine, iar la palpare, suprafața este încrăcită și ușor denivelată. Despărțite de la un punct de vedere medical, nu reprezintă o amenințare, dar din cauza aspectului inestetic, ele pot provoca un anumit disconfort psihic.